Rusia: Los rusos prefieren la comida casera – Russians opt for home cooked food

Voice of Russia:

Russians opt for home cooked food

by Lada Korotun

Russians are fond of home cooked food more than any other nation in the world. A report to this effect was published by the 2013 Global Food Trends Measuring Cup carried out. According to the survey, Russians prefer healthy, home cooked food to the products sold in delicatessens. Besides, tradition plays a significant role in every Russian’s life. For a Russian family, it’s customary to spread the table for a snack and a chat.

“Homemade food is better than food from the shops – it brings people together. If a group of people share a meal, they become family. The contemporary society hinges on family values. The family hearth is the core of every family. A return to tradition would help to build strong families.”

Sociologists have found that Russians have a passion for homemade food. In general, people tend to cook at home more than before, the 2013 survey found. 80% of respondents all over the world deem food cooked at home the best, primarily because they want to take good care of their health and eat different food, or just because they love cooking. Homemade dishes are quality food, they say, because you’re sure about the ingredients that go into them. Home food lovers prefer fresh vegetables, fruit and cereals.

Most Russian men dream about meeting a woman who would turn out to be a “cooking queen”.

Voz de Rusia:

Los rusos prefieren la comida casera

Los rusos son los mayores amantes de la comida casera del mundo. Así lo revelan los resultados del sondeo Tendencias Culinarias Internacionales 2013, efectuado por Allrecipes, el mayor portal electrónico mundial de este género.

Los expertos destacan que los rusos prefieren la comida sana preparada en casa con los productos más comunes. Además, en Rusia se mantiene la tradición de reunirse toda la familia junto a una mesa enorme, no solo para comer, sino también para compartir, indica el autor de este libro de gastronomía, Stalik Hankishiev.

“Comer en casa es mejor porque la comida casera y la mesa del hogar es aquello que une a la familia, que hace de un grupo de personas justamente una familia. La sociedad contemporánea de todo pueblo, en el Estado que sea, se edifica en torno a valores familiares. Y estoy seguro de que la caldera y el fogón son el centro de la familia. Y si el retorno a esas tradiciones ayuda a robustecer los valores familiares, solo cabe alegrarse de ello.”

russische pfifferlinge

Según datos de los sociólogos, los rusos son los mayores amantes de la comida casera. El 80 % de los consultados respondió que la mejor comida para ellos es la preparada en el ambiente familiar. Unos lo explican por el cuidado de la salud, por el deseo de diversificar la ración y por el cariño a la cocina. Además, es más fácil controlar la comida de casa y ello porque se sabe cuáles son justamente sus ingredientes. Los sociólogos destacan que los amantes de la comida en casa prefieren, mucho más que otros, las frutas y verduras frescas y cereales.

 En Rusia la mayoría de los varones sueñan con una compañera en la vida que resulte, además, ser una excelente cocinera.

Russia & India Report

Russian Kitchen: the world of potatoes

by Elena Revinskaya

Staple foods are inexpensive and readily available foods that supply one or more of the three organic macronutrients needed for survival and health: carbohydrates, proteins and fats. Typical examples of staples include tuber- or root-crops, grains, legumes, and other seeds.

Russia’s staple foods are wheat and potatoes. Russia is the world’s second largest consumer of potatoes. In 2005, 19 million tonnes of potato were consumed by Russians. Each Russian ate about 131 kgs of potatoes in one year (Source: FAOSTAT). During the long winters in Russia, fresh vegetables are hard to come by. People appreciate the fresh harvest of the warmer months and grow potatoes themselves.

They buy a plot outside the city and in early May, all members of the family take a trip, which is called “Na kartoshku” (to grow potatoes). During one season (4-5 months), 4 such trips will be made: to seed, to weed twice and to harvest. It is very hard work, but it provides the family with enough potatoes for the whole winter. It is worth an effort to get fresh potatoes from the field, boil them with dill and eat them with butter.

A favorite dish is fried potato with mushroom: it is simple, tasty and loved by adults and kids. Another favourite Russian dish is mashed potato which is extremely easy and fast to make and can be a great side dish to any gravy of choice.

Fried Potato with mushrooms

Serves: 4-5

Ingredients:

Potatoes 1 kg

Mushrooms 400 g

Onion 2 pieces

Fresh Dill

Fresh spring onion

Vegetable oil

Salt and black pepper

Acerca de olivia2010kroth

Escritora y periodista: Pravda
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